2009-11-19 13:40:53• hírek • Szatmar.ro

Világbajnokot igazolt a McLaren

A wokingi istálló autóit vezeti a következő három évben Jenson Button.

Szerda este hivatalossá vált, hogy a Forma1 legutóbbi világbajnoka, Jenson Button, elhagyja a Mercedesszé lett BrawnGP csapatát és McLArennél folytatja pályafutását.Bár a felek „több éves" szerződést említenek, a sajtó szerint a megállapodás három évre köti a wokingiakhoz Buttont.

„Nagyon megfogott a csapat motivációja, becsvágya és győzni akarása. Gyerekként figyelemmel követtem a csapat szereplését és fantasztikus dolog most a tagja lenni", nyilatkozta Button, aki hét év után hagyta el korábbi csapatát, amelyet ezen idő alatt hol BAR-Hondának, hol csak Hondának végül pedig BrawnGP-nek hívtak.

„Ez a megállapodás nem a pénzről szól, hisz Jenson tőlünk sem kap többet, mint amennyit másutt keresne", mondta Martin Whitmarsh csapatfőnök, aki nem fedte fel Button fizetését, de a sajtó évi nyolc millió euróról tud.

Miután néhány nappal korábban kiderült, hogy a Mercedes elhagyja a McLaren, ezzel az újabb lépéssel vegytiszta brit csapattá váltak a wokingiak, hisz immár Button lesz Kewis Hamilton csapattársa. Emellett a McLaren azt is elmondhatja magáról, hogy a Forma1 legutóbbi két világbajnoka az ő autóikat vezeti.

Ha már a világbajnokokat említjük, Button és Hamilton után ejtsünk néhány szót Kimi Raikkönenről is. Míg Steve Robertson, a finn versenyző menedzsere, kedden még azt nyilatkozta a finn Turun Samorat napilapnak, hogy védence nem indul a következő szezonban, addig szerdán a autosport.com-nak azt mondta, nem elképzelhetetlen, hogy védence a Mercedeshez szerződik. Erre akkor kerülhet sor, ha a címvédő és gyári csapattá váló istálló meggyőzi 2007 világbajnokát, hogy képes versenyképes autót építeni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: